ATTENTION PLEASE!!

Fra 1. januar 2007 træder den ny medielicens i kraft! Og ja! Det gælder også for dig!

Hvad kommer det til at betyde?
At du skal til at betale licens – hehe…

Hvem skal betale licens??
Alle som har:

Et tv
En computer med internet (dog min. en forbindelse på 256 kbit/s).
En computer med tv-kort.
Mobiltelefoner, PDA’er mv. som kan gå på nettet ELLER kan modtage billedprogrammer.

I praksis vil det sige at næste alle skal betale den såkaldte medielicens!

Kan jeg undgå at betale licens?
Hvis du opfylder et af de ovenstående punkter skal du betale licens – også hvis du ikke vil bruge DR’s tilbud eller for den sags skyld kan bruge DR’s tilbud (fx. Linux og Mac brugere).
Læs mere om licensen her!


Comments

3 svar til “ATTENTION PLEASE!!”

 1. Ja, på en eller anden måde skal de jo nok få kradset pengene ind. Jeg er stadig talsmand for, at vi får afskaffet licensen og i stedet betaler over skatten. Så slipper vi for problemet med usolidariske sortseere – alle bidrager med et lille beløb. Fair – i min optik!

  I øvrigt: Medielicensen vil jo i praksis betyde en slags skatte/afgiftsforhøjelse for nogle. Hvordan er det lige den kære statsminister får det til at harmonere med skattestoppet?

 2. @Brian
  Problemet er bare at skatten reguleres hvert år ved finanslovsforhandlingerne – så der er ingen garanti for at beløbet bliver det samme hvert år…

  Og til det med skattestoppet kunne du jo læse linket ovenfor hvor der tydeligt står:

  Nej. Regeringens definition af skattestoppet, sådan som den er offentliggjort i et notat på både Finansministeriets og Skatteministeriets hjemmesider, fastslår eksplicit, at licens – på linie med betalinger til offentlige forsyningsvirksomheder – ikke er omfattet af skattestoppet.

 3. Simon: Skatten reguleres? Og hvad så? Det forhindrer da ikke staten i at inddrive kirkeskat. Næ, lad os bare få licensen betalt over skattebilletten. Det kunne man snildt fikse!

  Angående skattestop: Én ting er jo hvordan regeringen definerer sit skattestop – en anden ting er, hvordan borgerne i realiteten oplever det hver eneste måned på budgetkontoen! For mig at se, er den definition du henviser til, ligeså hullet som en gammel ost: Der er i realiteten ikke tale om skattestop!

  Nå, men det kan vi jo diskutere ved lejlighed. I hvert fald giver jeg ikke en pind for regeringens gøren og laden! Men det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen… 😉

Leave a Reply