ATTENTION PLEASE!!

Fra 1. januar 2007 træder den ny medielicens i kraft! Og ja! Det gælder også for dig!

Hvad kommer det til at betyde?
At du skal til at betale licens – hehe…

Hvem skal betale licens??
Alle som har:

Et tv
En computer med internet (dog min. en forbindelse på 256 kbit/s).
En computer med tv-kort.
Mobiltelefoner, PDA’er mv. som kan gå på nettet ELLER kan modtage billedprogrammer.

I praksis vil det sige at næste alle skal betale den såkaldte medielicens!

Kan jeg undgå at betale licens?
Hvis du opfylder et af de ovenstående punkter skal du betale licens – også hvis du ikke vil bruge DR’s tilbud eller for den sags skyld kan bruge DR’s tilbud (fx. Linux og Mac brugere).
Læs mere om licensen her!


Udgivet af

Kommentarer

3 svar til “ATTENTION PLEASE!!”

 1. Brian Avatar

  Ja, på en eller anden måde skal de jo nok få kradset pengene ind. Jeg er stadig talsmand for, at vi får afskaffet licensen og i stedet betaler over skatten. Så slipper vi for problemet med usolidariske sortseere – alle bidrager med et lille beløb. Fair – i min optik!

  I øvrigt: Medielicensen vil jo i praksis betyde en slags skatte/afgiftsforhøjelse for nogle. Hvordan er det lige den kære statsminister får det til at harmonere med skattestoppet?

 2. Simon Avatar

  @Brian
  Problemet er bare at skatten reguleres hvert år ved finanslovsforhandlingerne – så der er ingen garanti for at beløbet bliver det samme hvert år…

  Og til det med skattestoppet kunne du jo læse linket ovenfor hvor der tydeligt står:

  Nej. Regeringens definition af skattestoppet, sådan som den er offentliggjort i et notat på både Finansministeriets og Skatteministeriets hjemmesider, fastslår eksplicit, at licens – på linie med betalinger til offentlige forsyningsvirksomheder – ikke er omfattet af skattestoppet.

 3. Brian Avatar

  Simon: Skatten reguleres? Og hvad så? Det forhindrer da ikke staten i at inddrive kirkeskat. Næ, lad os bare få licensen betalt over skattebilletten. Det kunne man snildt fikse!

  Angående skattestop: Én ting er jo hvordan regeringen definerer sit skattestop – en anden ting er, hvordan borgerne i realiteten oplever det hver eneste måned på budgetkontoen! For mig at se, er den definition du henviser til, ligeså hullet som en gammel ost: Der er i realiteten ikke tale om skattestop!

  Nå, men det kan vi jo diskutere ved lejlighed. I hvert fald giver jeg ikke en pind for regeringens gøren og laden! Men det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen… 😉

Leave a Reply