Julens lys

Julen er i gang! Lysene er tændt. Æbleskiver, gløg, spil og hygge. Glad musik, mørke aftner – foran tv’ets uendeligt klare lys! Og vi elsker det – at sidde dér i familiens skød – vi hygger. Pyrus med den røde kasket hue, kærlighed og sød musik… “DET ER JUL!”

Julen begynder og ender med en sang: “Der var engang”…

Sådan lyder en sætning fra det dejlige jule-krybbe-hygge-nygge-glade-juleagtige fjernsynsprogram. Indrømmet! Jeg har faktisk nynnet med på sangen mange gange – ubekymret og rigtig lalle-dansker-glad. Men så slog det mig!

Det er jo fuldstændigt forkert! Julen er ikke et eventyr en fortælling om gamle tider (ikke kun) – men faktisk også noget som gælder nu. Det gælder for dig og for mig. Uden julen, ingen Jesus. Uden Jesus, ingen korsfæstelse. Uden korsfæstelse, ingen opstandelse vågnen-op-fra-de-døde. Uden vågnen-op-fra-de-døde, intet håb om liv!

Julen er meget mere end “engang”! Julen bringer også noget som skal komme: Nemlig Jesus som Herre. Det er det julen antyder! Håbet om at Jesus snart vil komme og frelse dem som tror på hans navn (Der er ikke frelse i noget andet navn).

Jesus kommer igen – det ser vi frem til! Da skal alt blive godt – uden ondskab – uden smerte – uden pine.

Glædelig advent og jul!


Comments

Leave a Reply