Linux er blevet en øjenåbner for mig. Jeg har siden sidste indlæg installeret Xubuntu på en af mine venners PC – en gammel bærbar. Og hvad – den kørte pludselig hurtigt.

Nu er jeg så i et vadested. Skal jeg skifte mit elskede XP ud med en linux-distribution? Hvad gør jeg med Word? Og Bibleworks? Eller når jeg skal spille CS eller Warcraft? Og kan jeg få alle drivere til at køre optimalt på min bærbare?

Aaaaargh – det er ikke let at blive rykket rundt – specielt ikke når fundamentet er en lækker XP (Dette er ikke ironisk – jeg elsker min XP) – Sååå, hvad mener du, dig som er lidt mere nørd, men som også kan give en saglig og udholdelig forklaring?


Comments

4 svar til “Xubuntu II”

 1. Kristian Avatar
  Kristian

  Word: OpenOffice klarer egentlig tingene meget pænt. Nu har jeg udelukkende kørt OpenOffice i mere end et år, og det har ikke givet de store problemer. Skal en anden have et dokument, jeg har forfattet, uden at skulle kunne rette i det, ja, så får de det som PDF. Så er jeg 100% sikker på, at det ser ud, som jeg havde tænkt!

  CS, Warcraft og Bibleworks: Tjek http://appdb.winehq.org/ (der er mulighed for at søge i databasen nederst i venstre spalte)

  Og er du meget glad for XP (eller har nogle programmer, der kun kan køre i XP), kan du altid ty til VirtualBox (http://www.virtualbox.org/). Her har du muligheden for at “Seamless Mode”, så programmer kørt i Windows XP ser ud til bare at køre i et vindue i Linux.

  Skift du bare Simon – støder du ind i problemer, så er der jo masser af hjælp at hente rundt i diverse fora.

  Pøj pøj

 2. Arh hvad – tænkte nok at du ville komme på banen. Er dog ikke helt tilfreds med OOO’s ordbog, som jeg synes fungerer mærkeligt og har mangler hvad angår ord…

 3. Nu er jeg ikke selv kristen eller på anden måde troende, men jeg ved der findes et bibelprogram til Linux, som er meget udbredt blandt de kristne linuxbrugere: Gnomesword: http://gnomesword.sourceforge.net/about.php

  OpenOffice er efter min mening det bedste alternativ til MS office, men hvis du er stor bruger af ordbogen, og ikke tilfreds nok med den, ja så skal du kigge på Crossover Office, som gør det muligt at bruge MS office på Linux. Det koster nogen moneter, men hvis du absolut vil have MS office, så er det den vej, du skal gå. Ellers kan du også kigge på alternativer som Abiword og andre lignende programmer.

  Til sidst vil jeg nok anbefale dig at starte med dual-boot, altså to styresystemer på samme tid på computeren, hvor du ved opstart vælger hvilket styresystem du vil boote ind i.
  Hvis det absolut skal være Xubuntu du vil køre, så skal du smide CD’en i, starte op i Xubuntu, og når du skal vælge hvor den skal installeres, kan du vælge at den skal bruge fx halvdelen af den fri diskplads. Så lægger den sig ved siden af XP.

  Hvis du hellere vil bruge fx Ubuntu, altså Gnome, så kan du hente og installere wubi.exe, som sørger for at sætte hele systemet op ved siden af XP. Vil du af med Ubuntu en dag, går du bare i tilføj/fjern og afinstallerer Ubuntu. Det bliver installeret som et selvstændigt system – det er altså ikke bare et program, selvom det kunne ligne det.

  Og sidst men ikke mindst har du selvfølgeligheden for at køre de fleste Windows specifikke programmer i en virtuel installation gennem fx Virtualbox eller VMware.

  Og du kan altid få hurtige svar på spørgsmål på http://ubuntudanmark.dk/forum eller http://ubuntudanmark.dk/chat, hvor der er nogen online det meste af døgnet.

 4. @Martin

  Tak for endnu et spark til at få gang i Ubuntu på maskinen. Jeg er dog så meget nørd at jeg bliver nødt til at bruge Bibleworks, da det er cremen af alle bibelprogrammer (dog med en enkelt undtagelse – og fordi jeg allerede har kastet en masse penge efter det).

  At Xubuntu er nævnt skyldes alene det at jeg installerede den på min kones PC – skal helt sikkert selv have Ubuntu 8.4. Måske skal jeg bare tage en sikkerhedskopi og så komme i gang.

Leave a Reply