Jeg kan ikke … nadveren

Hvad betyder nadveren egentlig for dig? Måske du tænker at du ikke forstår den eller ikke kan lide den – eller måske siger den dig bare ikke så meget. Men nadveren er omdrejningspunktet for syndernes forladelse. Denne video tager fokus i skærtorsdagens begivenheder, men handler i lige så høj grad om hvordan vi må suge til os af syndernes forladelse gennem nadveren og dermed også gennem den korsdød og opstandelse som Jesus bringer til os.

Alvoren i nadveren – eller nærmere fravælgelsen af nadveren er også massivt til stede. Luther nævner i forordet til sin lille katekismus at hvis man blot ønsker at modtage nadveren 3-4 gange om året – så må det antages at man slet ikke er kristen!

Det er hårde ord – men Luther ønsker med det at sætte fokus på at en kristen slet ikke kan undvære nadveren – for den bringer Jesu offerdød lige til mig. Jeg får fællesskab med hans død på korset – og dermed syndernes forladelse – fordi min straf dør sammen med Jesus. Undlader jeg at gå til nadveren undlader jeg at gå til Jesus.

For mig betyder det at jeg hver søndag prioriterer at gå i kirke. Gudstjenesten kan synes og føles uinteressant på mange fronter – men trods dette vælger jeg at troppe op hver søndag. Hvorfor? For at få del i Kristi død for mig – alt andet vil være tåbeligt!

En ven sagde for nyligt:

“Ønsker du meget nåde i dit liv, gå ofte til nadver…”

Det må jeg bare sige amen til!

Dårlig samvittighed over at du ikke går nok i kirke? Drop det – tag til gudstjeneste på søndag og bliv mødt af Guds nåde og tilgivelse – og lev så frimodigt derfra!

nadver


Kommentarer

2 svar til “Jeg kan ikke … nadveren”

  1. Rikke Lohse Rasmussen Avatar

    Hej Simon. Jeg har på et tidspunkt skrevet og spurgt dig til rettighederne på dit oblat-billede. Nu har jeg fået en notifikation om, at du har svaret, men jeg kan ikke finde ud af at finde svaret. Hvis du har tid, må du meget gerne i stedet skrive til mig på facebook. Bedste hilsner. Rikke Lohse Rasmussen

  2. Simonster Avatar

    Jeg har sendt dig et svar på Facebook. Men kort: jeg kan ikke huske hvor jeg har billedet fra – jeg har dog ikke selv taget det, så jeg kan ikke garantere at det er under en Creative Common Licens…

Leave a Reply